вівторок, 12 березня 2024 р.

НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР " ВЕЛИЧ ПОСТАТІ ШЕВЧЕНКА"


    210 років з дня народження Тараса Шевченка... Це багато чи мало? Сьогодні під час науково- методного семінару " Велич постаті Шевченка", який було проведено Кіровоградським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, було доведено, що  творчість  великого Кобзаря надихає, хвилює, знову і знову стає відкриттям для нас, українців.

   "Шевченко - це ще одна держава", - таке твердження висловив учасник заходу Гусейнов Григорій Джамалович, член Національної спілки письменників України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка. Надзвичайно цікавою була розповідь про його  шлях до Шевченкового слова.

       Що  писав Євген Маланюк про творчість Шевченка? Яким був у дитинстві Тарас та як досяг успіху? Чи багато місць в Україні, пов'язаних з Кобзарем? Як зацікавити сучасних учнів творчістю Шевченка? Як поетична спадщина Тараса Григоровича надихає митців сьогодення? Відповіді на ці питання були дані учасниками семінару.

     Так, творчість Шевченка хвилює не одне покоління українців. Найголовніше, щоб сучасні діти не втрачали інтересу до вивчення Шевченкової спадщини, знали і розуміли її. Саме такі семінари допомагають нам, учителям,  краще зрозуміти саму особистість Кобзаря, його геніальність і простоту водночас. А ми розкажемо це нашим учням, бо маємо виховати націю справжніх українців.

    Дякуємо організаторам та учасникам цього  цікавого та пізнавального заходу!











Немає коментарів:

Дописати коментар

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТИЖДЕНЬ ЧИТАННЯ ПОЕЗІЇ: ВИХОВНА ГОДИНА " РЯДКИ, ОБПАЛЕНІ ВІЙНОЮ"

           Національний тиждень читання поезії цьогоріч присвячений темі " Дім". Що містить в собі це поняття? Родина, місце, де т...